Navigering

Hur fungerar Restylane och Emervel?

Hyaluronsyra förekommer naturligt i alla levande varelser. Volymen som ger din hud spänst och ett hälsosamt utseende skapas av hyaluronsyra. I Restylane har den formen av en kristallklar gel som injiceras för att lyfta upp rynkan, vecket eller läppen.

Väl i huden förenar sig Restylane med kroppens egen hyaluronsyra för att med gemensamma krafter skapa volym. Det finns ingen risk för allergiska reaktioner och behandlingen kan genomföras utan förtester.


Restylane är ampuller på 0,5 ml till 1 ml, medan Restylane Perlane, finns i 1 ml, och är lite mer tjockflytande. Restylane Touch, är mer tunnflytande och används vid finare rynkor, Restylane Vital är ännu mer lättflytande och är en av de senaste produkterna fr ån Q-Med och finns i 0,5 ml.

Friheten att välja ligger i det nedbrytbara

Den volymskapande egenskapen kommer från Restylanes unika förmåga att binda vatten. När de egna molekylerna bryts ned förvandlas även de till vatten. Slutligen försvinner därför Restylane ur kroppen utan att lämna ett enda spår. Ett permanent inplantat däremot sitter kvar resten av livet. Vem vet vilket skönhetsideal som kommer att råda om 5, 10 eller 15 år? Restylane ger dig möjlighet att välja när effekten försvunnit.

Njut av naturlig skönhet upp till ett år eller längre

Det är mycket individuellt hur länge en Restylanebehandling verkar. Flera faktorer spelar in – hudens struktur, levnadssätt, ålder och inte minst vilka krav varje person har. Vi vet emellertid att 50-80% av effekten sitter kvar i ca 6 månader. De flesta väljer att fylla på Restylane inom ett år från den ursprungliga behandlingen.

Restylane - behandling

Behandlingen tar ca 20-30 minuter och resultatet syns direkt. Vid behandling av tex läppar kan vi erbjuda en lokalbedövning, en s k tandläkarbedövning, eller emlakräm erbjudas, men är inget måste. Det behandlade området kan bli aningen svullet och rodna i 1-3 dagar.

En liten lathund för de olika namnen vid Restylanebehandling:
RESTYLANE

för korrigering av rynkor, rynkminskning, läppförstoring, acneärr

RESTYLANE PERLANE

för behandling av läppröda, ibland för den s k "vredesrynkan" (glabella)

RESTYLANE TOUCH

för behandling av finare linjer/rynkor, tex läpprynkor, kindrynkor, halsrynkor

RESTYLANE VITAL

behandling för att öka volymen över hela kinder, hals, dekolletage, handryggar (Nyhet)

RESTYLANE SUB-Q

för att öka volymen partiellt, tex kinder eller haka. Skillnaden produkterna emellan, är gelens partikelstorlek. Vid önskan om konsultationsbesök går det bra, vi skickar gärna broschyrer med före och efterbilder om du önskar. Besök gärna www.restylane.se för mer information och fler före- och efterbilder.

Pris:
Restylane 0,5 ml pris 2500 kr
Restylane 1 ml pris 3300 kr (andra spruta vid samma tillfälle 2900 kr)
Emervel ger ett snabbt och naturligt resultat som slätar ut rynkor och veck, ersätter och återskapar volym och kontur i ansiktet.
Emervel är en produktfamilj med icke-permanenta fillers från Galderma i Uppsala som består av hyaluronsyra av icke-animaliskt ursprung och tillverkas med avancerade OBT™-teknologi (Optimal Balance Technology).
Emervel Lips är en mjuk filler för läppar med dokumenterat god effekt som håller länge och som ger minimal svullnad och smärta efter injektion.
Emervelportföljen består av fem produkter speciellt framtagna för att möta olika behandlingsbehov som tex runt munnen, läppförstoring och läppvolym, skulptering, volym eller kontur mm .

Pris:
Emervel 1 ml pris 3200 kr (andra spruta vid samma tillfälle 2900 kr)
Till startsidan >>>