Navigering

Botox

snyggt med Botox

Om Botox

Botox (Botox, Vistabel, Azzulare) är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som använts många år, ett renat protein (botulinumtoxin typ A) och injiceras under huden i små mängder i ansiktets muskulatur. Botox används kosmetiskt i dag med mycket positiva resultat vid behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar), vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän.

Botox blockerar nervimpulserna till ansiktsmusklerna och utjämnar därigenom linjer och rynkor. Man ser effekt inom 3-4 dagar och effekten håller i sig upp till 6 månader.
Behandlingen är snabb och enkel. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras Botox i avsett behandlingsområde. Ingen bedövning behövs och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa patienter upplever en lätt rodnad första dygnet som är snart övergående.

Före och efter bild:

Behandlingsområden

Botox kan användas till behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar) och vid nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox kan även användas vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän.

Biverkningar

I sällsynta fall kan Botox orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler. Eftersom Botox effekten är övergående så är även eventuella biverkningar helt övergående.

Botox i kombination med andra behandlingar

Botox används ofta i kombination med andra kosmetiska behandlingar. Vid behandling av rynkor, är det vanligt att använda Botox i samband med så kallade icke-permanenta fillers. Detta för att ersätta förlorad volym och släta ut statiska rynkor och veck genom att återställa hudens naturliga nivåer av hyaluronsyra. Effekten av fillers håller ännu längre om du kombinerar injektionen med Botox.

Frågor & Svar

Vad är Botox?

Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i ex. ansiktets och nackens muskler. De senaste 10-15 åren har Botox använts för reduktion av ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat.

Hur fungerar Botox?

Botox blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Botox förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att man är arg eller ilsken. Botox får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.

Vad kan behandlas?

Botox används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån s.k. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. Den senaste tiden har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox kan med fördel kombineras med andra ansiktsbehandlingar såsom Restylane och Evolence. Botox kan även behandlas vid besvärande arm- och handsvettningar samt vid behandling av migrän.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är säker, enkel och relativt snabb. Mycket små och väldoserade volymer av Botox injiceras in med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Eftersom nålen är så tunn och en mycket liten volym används så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Behandlingen tar i regel ca 15 minuter och man kan omedelbart återgå till sina dagliga göromål. Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid. Du kan köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Hur länge har man effekt av en behandling?

Effekten sitter i regel mellan tre till sex månader. Den varar längre för varje behandling man genomgår. 2-3 behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allt eftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer.

Finns det några biverkningar?

I vissa fall förekommer en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsställen. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor. Inga bestående biverkningar finns rapporterade.

Hur säkert är Botox?

Botox har använts i många år för att behandla många sjukdomar, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Botox har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor som bland annat är ett tecken på vårt åldrande.

Kan alla behandlas?

Gravida och ammande får inte behandlas, likaså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av Botox ingredienser.

snyggt med Botox

Pris från 2000 krTill startsidan >>>