Navigering

Carboxy therapy - bort med celluliter och bristningar

Carboxy är en metod som effektivt och skonsamt hjälper kroppen att själv reducera hudproblem. Denna revolutionerande teknik har möjligheten att utföra behandlingar som ingen annan metod klarar av. Denna behandlingsform kan avsevärt reducera bristningar och ärr i huden och har används i 15 år i Europa och USA.
Carboxy therapy är en koldioxidbehandlig som används för att reducera hudbristningar, celluliter och ärr med imponerande resultat. Studier har visat att Carboxy therapy förbättrar hudens elasticitet, förbättrar cirkulationen, stimulerar reparation av kollagen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt ökar fettförbränningen.
carboxy behandling
Hur fungerar Carboxy therapy?
Koldioxiden aktiverar kroppens läknings- och förnyelsemekanismer
Vid en carboxy behandling injiceras koldioxid i eller under huden. Koldioxid är en luktfri och färglös gas som bland annat finns i vår utandningsluft.
När koldioxiden injiceras uppstår en obalans mellan mängden syre och koldioxid i vävnaden. Kroppen tolkar detta som syrebrist och ökar därför blodcirkulationen för att förse cellerna i det behandlade området med mer näring och syre.
Den ökade tillgången på syre och näring i området stimulerar i sin tur kroppen att restaurera vävnaden genom bl.a. cellförnyelse, fettförbränning och ökad lymfcirkulation vilken för ut slaggprodukter och överflödig vätska.

Carboxy terapi kan p.g.a. koldioxidens egenskaper användas i flera olika behandlingar:
- reducering av celluliter på rumpan, låren, och magen.
- reducering av hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten.
- reducering av lokala fettansamlingar t ex vid knän, love handles och gäddhäng.
- hudåtstramning.
- reducering av påsar och mörka ringar under ögonen.

Fördelar med Carboxy therapy:
Carboxy-terapi är en förhållandevis riskfri behandling.
Snabbt: varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vanligtvis brukar 6-12 behandlingar med en veckas mellanrum ge ett utmärkt resultat.
Skonsamt: orsakar inget större obehag, ingen återhämtningstid och bieffekter är sällsynta.
Kan behandla områden som ingen annan maskin kan.
Efter behandlingen
Det finns en liten risk för blåmärken vid Carboxy therapy. Vanligtvis kan ögonlocken behandlas utan att lämna några märken, vilket gör det en verklig bekymmersfri behandling. Det finns inga kända risker med Carboxy therapy. Koldioxidinjektion har använts på ett säkert sätt i åratal för att underlätta operationer i buken.
Komplikationer är ovanliga men vissa personer bör dock undvika behandlingen:
Personer med kardiovaskulär problematik (högt blodtryck, hjärtsjukdom, andningssvårigheter, blodpropp, stroke etc.)
Personer med vissa diabetestillstånd
Personer med en aktiv hudinfektion i det område som skall behandlas
Gravida och ammande mödrar (det finns dock inga dokumenterade komplikationer i denna grupp)

Carboxy therapy är inte en engångsbehandling. Normalt sett innefattar en ”behandling” 5-10 sessioner/besök á 30 minuter utförda med 1-2 veckors mellanrum. Resultaten kommer över tid.
Efter att man behandlat färdigt ett område underhållsbehandlar man i vissa fall 2-4 gånger per år för att bibehålla uppnådda resultat.
Ibland kan man få små blåmärken och en känsla av ”bubbel” på injektionsplatserna. Detta är dock snabbt övergående.

Priser för carboxy therapy
Priset för en koldioxidbehandling beror på vilket område som behandlas och hur många behandlingstillfällen som krävs för att uppnå de resultat man önskar. I listan nedan får du en överblick om kostnaden:

Carboxy för hudbristningar på mage, lår, höfter eller rumpa = 5-10 sessioner | pris: 6 000-12 000 kr per behandlingsområde

Carboxy hudföryngring/uppstramning av mage, helt ansikte, hals eller dekolletage = 4-8 sessioner | pris: 5 000-10 000 kr per område

Carboxy fettreducering av haka, mage, lår, lovehandles eller rumpa = 6-10 sessioner | pris: 9 000-15 000 kr per område

Carboxy mot mörka ringar under ögonen = 6-8 sessioner | pris: 7 000-11 000 kr

Carboxy ärr/akne ärr = 6-8 sessioner | pris: ca 7 000 kr

Carboxy för celluliter på rumpa eller lår = 6-8 sessioner | pris: 7 000-10 000 kr

Prisvärt: behandling från 1000 kr.

Boka tid för din Carboxy therapy behandling här! Tel 0700160619 Välkommen!

OBS! Var vänlig och respektera bokad tid. Tid som ej avbokats 48 timmar före behandlingen debiteras med minst 250 kronor.

Hos oss kan du betala med faktura eller delbetala dina behandlingar. Vi samarbetar med Klarna AB faktureringsbolag. Välkommen!


Till startsidan >>>