Navigering

Professionell tandblekningsbehandling med blått ljus

Gula gaddar gör ingen glad. Om du inte vill le på grund av dina missfärgade tänder så är det dags att göra något åt det. En blekning gör dem vita och fina igen.

            

TANDBLEKNINGSBEHANDLING HAR BLIVIT OERHÖRT OMTALAT PÅ SENASTE TIDEN

Dina tänder blir gulare när du åldras. Kaffe, vin och tobak gör dessutom att tänderna missfärgas. Men med tandblekning kan dina tänder bli vita igen.
- Du kan bleka tänderna och då används en gel med väteperoxid sammt blått ljus.

Tandblekning är en behandlingsmetod vilken genomförs för att ge tandradens yttersta skikt, emaljen, en vitare ton samt för att ta bort de missfärgningar.

Det slutliga resultatet av en tandblekningsbehandling beror på vilka förutsättningar man har. Har man missfärgade tänder pga medicinering så kan man behöva en längre behandlingstid. Om man röker så skall man veta om att slutresultaten av en tandblekningsbehandling oftast återfinns avsevärt sämre. Om man har varit rökare men slutat så fördubblas slutresultaten.

Det är smidigare att bleka tänder som har missfärgningar som går i brun-gult om man jämför med missfärgningar som går i grå-blåfärger.

Beror på emaljen
Innan du bleker tänderna ska du alltid kontrollera att du inte har några hål eller att tandköttet är skadat. Eftersom tandblekning är en kemisk process ska tänderna vara hela. Alla som gör en tandblekning får vitare tänder, men resultatet kan variera. Ha inte för höga förväntningar, tänk på att många Hollywoodkändisar har porslinsfasader på sina tänder.
- Med en tandblekning tar man bort missfärgningar, själva tanden förändras inte. Därför är resultatet individuellt, det beror bland annat på hur tjock din emalj är.

Hur länge tandblekningen håller i sig beror på vilken metod du använder. Tandkräm bleker
För att tänderna ska hålla sig vita så länge som möjligt är det viktigt att du sköter om dem efteråt. Försök att undvika stora mängder av sådant som ger missfärgningar och borsta noggrant. En eltandborste är det som rekommenderas.
- Du kan också använda en whitening tandkräm, den rengör bättre och håller missfärgningarna borta.
Om man har isande tandhalsar, blottlagda rotytor, borstskador eller tunn emalj så kan man i ett par fall avrådas från att bleka tänderna eftersom att den potentiella risken av komplikationer så som ilningar kan öka. Detta är en biverkning som man bör vara medveten om innan man bestämmer sig för att genomföra en tandblekning.

Slutresultaten av en tandblekning skiftar och influseras av vilken typ av missfärgningar man har, hur länge man haft missfärgningen, hur starkt blekmedel som man applicerat och hur länge man låter det verka.

Pris 1499 kr ( 2 x 20 minuter)


            
Att bleka sina tänder hemma är det simplaste alternativet men det är även de alternativ som visats minst effektfullt. Man ska ej jämföra en produkt för blekning hemma med en professionell behandling.

OBS! Men ju kraftigare och längre man låter det verka så stiger risken för frätskador på tandköttet och ilningar i tänderna. Det är omständigt att förutse hur lång tid ingreppet kan ta och lika så är det mycket besvärligt att förutse det slutliga resultatet.

OBS! Var vänlig och respektera bokad tid. Tid som ej avbokats 48 timmar före behandlingen debiteras med minst 250 kronor.


Till startsidan >>>