Navigering

  IPL Laser – Skin Rejuvenation

       ipl-photorejuvenation

Hur fungerar IPL – Skin Rejuvenation?
Med ålder förlorar huden kollagen och börjar bli slapp och rynkig. IPL- behandling återställer hudens elasticitet och tar dessutom bort ytliga blodkärl och pigmentfläckar. Det intensiva ljuset levereras till de djupare delarna av huden (dermis) och lämnar den ytliga delen av huden orörd (epidermis). Ljuset verkar på djupet i huden och stimulerar nybildning av kollagen. Detta leder till ökad elasticitet och spänst i huden. Med IPL kan behandlas också ytliga blodkärl samt Rosacea på samma sätt.

Vad är fördelarna med IPL?
IPL är en skonsam behandling och skadar inte ytan på huden vilket bidrar till minimal återhämtningstid och kort behandlingstid om ca 30 minuter. Patienter behöver därmed inte vara borta från arbetet utan kan återgå till normala aktiviteter samma dag. En IPL-behandling innebär minimal smärta och kräver inte lokalbedövning. Med IPL kan behandlas ett större område på en gång.

Hur många behandlingar behövs?
För att få önskad effekt kan behövas flera behandlingar beroende på individuella förutsättningar. För de flesta för bästa resultatet rekommenderas 2-3 behandlingar som utförs med tre veckors mellanrum. Biverkningar kan vara en lätt övergående rodnad. Minimerad solexponering kan minska dessa biverkningar.

      ipl-photorejuvenation
Vad ska jag tänka på före och efter behandlingen?
* Du skall inte sola eller använda brun-utan-sol-kräm 3 - 4 veckor innan behandling
* Efter behandling ska huden skyddas med solskydd med hög solskyddsfaktor
* Om du har genomgått någon behandling mot acne med t.ex. Roaccutan eller någon form av vitamin A-behandling – vänta minst en månad före behandling
* Använd inte antirynkkräm några dagar före behandling
* Om du har tagit antibiotika eller kortison – vänta minst en månad före behandling

Förre och efter bilder
IPL-before-and-after IPL-before-and-after IPL-before-and-after IPL-before-and-after

Tidsbokning per telefon: 0700160619


OBS! Var vänlig och respektera bokad tid. Tid som ej avbokats 48 timmar före användning debiteras med 250 kr/15 min reserverad tid eller behandling.
Konsultation 15 min kostar 250 kr som dras av vid behandlingen.


Till startsidan >>>